<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1205323429556872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Velkommen Vestby!

Vi ønsker Vestby Mølle og Kornsilo SA velkommen som leverandør av korn til Fiskå Mølle. Avtalen vil gjelde fra 1. juli 2016 og varer i tre år.

 

Tekst: Rune Aamli

Etter en grundig vurdering har styret i Vestby Mølle og Kornsilo kommet til at de vil gå inn i et samarbeid med Fiskå Mølle for å sikre avsetning av kornet de kjøper fra bøndene i sitt område. Vestby ligger i et godt korndistrikt og er blant de aller tidligste kornområdene på østsiden av Oslofjorden. Kornsiloen er drevet som et samvirkeforetak (SA) og er eid av lokale bønder i området.

 

MODERNE ANLEGG OG SALG AV DRIFTSMIDLER

I nyere tid er Vestby mest kjent for kornsiloene som revnet slik at kornet rant ned på togsporet. Takket være iherdig innsats fra styre og personale ble mesteparten av kornet berget, og siloen bygd opp igjen. Fra høsten 2015 stod et nytt og moderne anlegg klart. I tillegg til kornmottak drives det salg av driftsmidler til landbruket, og en innholdsrik butikk med det meste til gård og hage.

 

Virksomheten på Vestby har historie tilbake til 1917 da kommunen besluttet å etablerte kornmagasin og frørenseri. Kornsiloen i dagens form stod ferdig i november 1953. Kommunen solgte seg ut i 1955, og siden da har kornsiloen vært bondeeid.

file-09052016-123400jpeg-copy

GOD KAPASITET - OGSÅ I TRAVLE TIDER

Vestby Mølle og Kornsilo ligger bare 22 kilometer fra Fiskå Mølle i Moss, og avstand har betydning i en travel skuronn. Men enda viktigere er det at det er kapasitet til å ta unna når det går for fullt på den lokale siloen. Fiskå Mølle har betydelig kapasitet både på siloen i Moss og på kraftfôranlegget i Rogaland. Dette ble testet sist høst da det var rekordstore avlinger, samtidig som Stavanger havnesilo var ute av drift. Den testen viste at Fiskå var blant de få som kunne holde åpent for mottak hele tiden.

Vestby Mølle og Kornsilo tar imot både fôr- og matkorn. Avtalen vil sørge for kornleveranser både til Fiskå Mølle sin egen kraftfôrproduksjon, og til Lantmännens Regal-mel. Vi ser fram til et godt samarbeid og ønsker kornsiloen i Vestby velkommen!

Ta kontakt for mer informasjon

Relaterte artikler

Spørsmål om fôring, plantekultur, økonomi eller dyrehelse?

Ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere.