På melkekartongen

Glade bønder leverer den beste melka

 

Romantiske norske gårdsbruk og familieidyll er ikke et ukjent fenomen på melkekartongen til Tine. Å se den blide familien Berge fra Lyngdal avbildet var en gladnyhet her på kontoret. Trofaste kunder fortjener å hedres, både på kartong og i avis. 

 

Svein tar telefonen etter et par ring. Når jeg spør om lov til å bruke bilder og skrive litt, blir telefonen videresendt til kona Elin. "Hallo ja, ja du må bare bruke bildene, men prat med Tine først, vent litt så skal du få kontaktinfo." 

 

"Hvor lenge vi har vært kunder hos Fiskå Mølle?" Hun drar på svaret. "Siden, hmm, alltid." Hun legger fra seg røret for å dobbelsjekke med ektemannen. Joda, de har fått brukt kraftfôr fra Fiskå Mølle siden 1993. "Gullkunder" ler hun jovialt.

 

Svein og Elin er glade i livsstilen som hører gårdsdrift til. Sammen har de drevet i 22 år, men tok først over drifta på barndomshjemmet til Svein for 13 år siden. Vel hjemme på Ytre Berge gård ekspanderte de og er idag en av Lyngdals største melkeprodusenter. Med melkekyr, ungdyr og sau teller de totalt 190 dyr.

 

Som det står på kartongen; Melken din har en historie. Den handler om lokal tilhørighet og gårdsdrift gjennom generasjoner. Om kjærlighet til dyrene og fagkunnskap. Melkekyrne på Ytre Berge gård er snille og trygge dyr. Hemmeligheten er at hver nyfødte kalv får masse kos fra de fire yngste i familien. Både Maren, Martine, Maria og Magnus deltar.

 

Undersøkelser viser at kyr som har det bra, får riktige næringstoffer i fôret og rikelig med vann leverer melk med høyest kvalitet. Fornøyde bønder avler frem fornøyde kyr. Dermed den beste melka.