Sluttsalg av prillet YaraMila Fullgjødsel 22-3-10

Produksjonen Yara Mila Fullgjødsel 22-3-10 flyttes fra Herøya til Glomfjord. I Glomfjord blir varen granulert. Restlageret av prillet vare selges til spesialpris.

 

Utfordring i enkelte såmaskiner

Det har vært noen som har fått problemer med avleiring i såmaskinen. Så langt vi har erfart gjelder det kun Fullgjødsel 22-3-10, og det er spesielt de luftassisterte maskinene til Väderstad, Amazone og Horsch som har vært følsomme for dette.

 

Granulert vare

Yara har tatt dette på største alvor, og har besluttet å flytte produksjonen av 22-3-10 til Glomfjord, som har en annen produksjonsteknologi. I Glomfjord blir Fullgjødsel granulert. Vær obs på at det påvirker utmatingen i såmaskinen, så husk å kontrollere såmengde!

 

YaraMila sekk

 

Sluttsalg av prillet 22-3-10

På våre egne lagre er vi sluttsolgt av prillet 22-3-10, og har allerede fått inn granulert vare. Men Yara har et parti på terminalen på Herøya. Denne ønsker Yara å sluttselge før de tar inn granulert Fullgjødsel 22-3-10 fra Glomfjord. Dette for å i så stor grad som mulig unngå at prillet og granulert vare blandes i markedet på Østlandet.  Dette er gjødsel som er produsert i april og mai 2017.  Varen er av god kvalitet, men vi anbefaler ikke å bruke den i luftassisterte såmaskiner.

 

For å stimulere til salg har vi på Østlandet redusert prisen på restlageret av prillet YaraMila Fullgjødsel 22-3-10 med kr 200,-/tonn.

Vi selger varen så langt lageret rekker, så det er førstemann til mølla.