<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1205323429556872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Solide Ingris-resultater

– Vi vil gratulere alle våre dyktige kunder med fantastiske resultater i Ingris 2019. Det er imponerende lesing, sier Hilde Elin Østerhus, rådgiver i Fiskå Mølle.

Totalt 13 produsenter i Fiskå Mølle har markert seg i norgestoppen på fjorårets Ingris-lister, to av dem med førsteplass i kategoriene purker og slaktegris. Fiskå har en markedsandel på 24 prosent på svinefôr i landet, og er godt synlig på topp-listene over beste besetninger innen slaktegris, smågris, purker og purkeringer.

– År etter år ser vi at flere av våre kunder figurerer blant besetningene med best produksjonsresultater i årsstatistikken. Dette er et resultat av en felles innsats mellom produsentene, våre rådgivere og ansatte på fabrikkene. Vi er stolte av dere alle, sier produktsjef svin i Fiskå Mølle, Armando Oropeza.

SUKSESS MED KONVENSJONELL GRIS I EIKEN

På listen over landets ti beste slaktegrisprodusenter, er halvparten Fiskå-kunder. En av dem er Helge Verdal i Eiken. Som en av få med konvensjonell gris representert i slaktegris-listen, imponerer han stort med et fôrforbruk på 2,27 FEn per kilo tilvekst. Snittet på konvensjonell gris er til sammenligning 2,68 FEn per kilo tilvekst på landsbasis. Denne differansen utgjør 124 kroner per gris. Det gir 260.000 kroner ekstra i kassen for en fullkonsesjonsbesetning.

– Dette viser at det fremdeles er fullt mulig å oppnå knallgode resultater med konvensjonell gris. Det bør være motiverende for andre produsenter, sier Hilde Elin Østerhus, og legger til:

– Disse produsentene arbeider strategisk og utøver daglig et godt håndverk i grisehuset. Tallene viser at det er mulig å lykkes med gode rutiner. Resultatene betaler seg i sunnere økonomi for bøndene, sier rådgiveren.

 

GODE RUTINER MÅ TIL FOR Å LYKKES

Vi har besøkt flere av bøndene på Ingris-listene. Her kan du lese om noen av dem - og rutinene som får dem til å lykkes: 



HAR DU SPØRSMÅL OM INGRIS?

Kontakt Hilde Elin Østerhus
Rådgiver

Mob: 481 65 311
E-post: hilde.osterhus@fiska.no

Ta kontakt for mer informasjon

Relaterte artikler

Spørsmål om fôring, plantekultur, økonomi eller dyrehelse?

Ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere.